Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Sauna thuis

Een sauna in huis is heerlijk. Lekker ongestoord relaxen in een vertrouwde omgeving op een manier die je zelf prettig vindt. Je bepaalt zelf de temperatuur en misschien belangrijker nog: met wie je de sauna deelt. Een sauna thuis plaatsen is heel eenvoudig en afgezien van de stroomvoorziening hoef je er geen speciale aanpassingen voor te doen.

 

sauna in huis Waar een sauna thuis plaatsen?

Een sauna kan je in nagenoeg iedere ruimte plaatsen, mits de ruimte voldoende geventileerd is. Het meest comfortabel is een kamer waar je een raam kan openen zodat je tussen de saunabeurten door kan afkoelen. Ook de nabijheid van een douche is prettig omdat je dan voor en na het saunabezoek niet al te ver hoeft te lopen.

Bij het plaatsen van een sauna thuis moet er wel enige afstand zijn tussen de wanden van de sauna en de buitenmuur. Hiermee voorkom je condensatievocht en vochtproblemen (vooral bij niet of slecht geïsoleerde buitenmuren kunnen deze problemen voorkomen). Het condensatievocht wordt niet veroorzaakt door de lucht in de sauna (want die is kurkdroog), maar door temperatuurverschillen die optreden tussen de warme sauna en de koudere buitenmuur.

 

 

Sauna in badkamer plaatsen

Een sauna kan je over het algemeen zonder problemen in een badkamer plaatsen, tenminste als het materiaal van de sauna hiervoor geschikt is. Komt de sauna niet in direct contact met water en is de ruimte niet langdurig vochtig, dan kan een houten sauna worden toegepast. In de overige gevallen is het beter om een sauna te nemen die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes (badkamersauna). In feite zijn dit standaard sauna’s, maar dan met een isolerend frame dat bestand is tegen vocht. Een sauna op maat is hierbij de beste optie omdat deze geheel naar wens gefabriceerd kan worden.

 

Aandachtspunten bij een sauna in de badkamer

• Een houten cabine kan ook op een stenen plint worden geplaatst zodat eventueel vocht op de vloer niet in het hout kan trekken.

• De plafondhoogte moet minimaal 2 meter zijn omdat de meeste sauna’s zo’n 190 cm. hoog zijn.

• Aangezien de lucht in een sauna kurkdroog is, hoef je niet per se te voorzien in een mechanische luchtafvoer. Daarbij komt dat de meeste badkamers vanwege de aanwezigheid van een douche of bad al meer dan voldoende zijn geventileerd.

• Houd rekening met de elektrische installatie. Kleine sauna’s kunnen op een enkele 240 Volt stroomgroep worden aangesloten. Voor grotere cabines (>4 à 5 m³) zijn twee stroomgroepen of krachtstroom nodig.

 

 

Sauna in huis plaatsen of buiten?

Een sauna kan je zowel binnen in huis of buiten in een tuinhuis of ander bijgebouw plaatsen. Veel mensen vinden een buitensauna ideaal omdat je dan direct na het saunabezoek in de buitenlucht kan afkoelen, zeker als je een zwembad of een buitendouche in de buurt hebt. Beschik je buiten niet over voldoende ruimte, dan is een binnensauna ideaal. Je hebt dan meestal alle faciliteiten in de buurt (bad, douche) en afkoelen kan ook in een ruimte waar het raam open kan.

 

Wil je een sauna thuis laten plaatsen door een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionals. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Op maat laten maken sauna thuis

Wil je graag een eigen wellnessruimte in huis, dan mag een sauna of infraroodcabine niet ontbreken. Als je ervoor kiest om de sauna volledig op maat te laten maken, kan je voor de afwerking kiezen uit de mooiste hout- en steensoorten. Het grote voordeel van een sauna op maat is dat de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut wordt. Schuine wanden of hoeken vormen bij maatwerk geen probleem, waardoor allerlei stijlvolle en strakke afwerkingen mogelijk zijn.

 

Infraroodcabine of traditionele sauna thuis plaatsen?

Wat betreft het plaatsen van een sauna thuis maakt het niet uit of het nu om een infraroodcabine gaat of om een Finse sauna. Beide sauna’s kunnen in iedere ruimte geplaatst worden, mits de ruimte redelijk is geventileerd. De stroomvoorziening moet bij een traditionele sauna soms wel aangepast worden, bij een infraroodcabine is dit niet het geval (plug and play).

De saunabeleving is bij beide soorten sauna’s vanzelfsprekend wel verschillend. Bij een infraroodcabine hoef je niet onder een koude douche af te koelen, bij een Finse sauna is dit wel aan te raden. In een infraroodcabine zal je het ook niet zo heet hebben als in een sauna. Meer informatie over het verschil tussen een Finse sauna en een infraroodcabine vind je hier.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs