Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Buitensauna: info, voor- en nadelen & prijzen

Heerlijk relaxen in je eigen tuin, ook tijdens de winter? Met een buitensauna kan dat! Je kan deze sauna volledig op maat laten maken en zo heel het jaar door in een vertrouwde omgeving ongestoord ontspannen. Daarna kan je onmiddellijk verkoeling zoeken buiten. In dit artikel lees je meer over de voordelen, mogelijkheden en prijzen van een buitensauna.

Een buitensauna laten plaatsen? Vraag hier gratis prijsoffertes aan. 

 

Voordelen van een buitensauna

Aangezien de cabine buiten staat, is voldoende verluchting geen probleem.

De wanden van een buitensauna zijn gewoonlijk 15 à 20 cm dik, zodat de warmte steeds goed binnen blijft. Bovendien zijn de wanden, dak en vloer voorzien van isolatie.

De (creatieve) mogelijkheden van een buitensauna zijn erg groot. Buiten is de ruimte vaak minder beperkt dan in huis. Je kan de sauna bijvoorbeeld integreren in een tuinhuis of combineren met een douche of stoomcabine.

Je kan zowel kiezen voor een traditionele Finse sauna als voor een infraroodcabine.

 

+ Wanneer je uit de sauna stapt, biedt de buitenlucht direct de nodige verkoeling.

+ Het hout waaruit de buitensauna is opgebouwd, is massief en duurzaam. Het is bestand tegen de weersinvloeden, zodat je er jarenlang genot van zal hebben.

+ Een sauna buiten is tegelijk een ontspanningsoord én een meerwaarde voor je tuin. Kies voor een prachtige houten buitenafwerking of een design sauna in kunststof. Populair en stijlvol zijn de zogenaamde ‘barrel sauna’s’. Ook kun je de sauna afwerken met hetzelfde materiaal als je gevelbekleding.

+ Zowel een houtkachel als elektrische verwarming behoren tot de verwarmingsmogelijkheden. Een houtkachel wordt bij een binnensauna afgeraden omwille van veiligheidsredenen.

 

buitensauna

 

 

Binnensauna of buitensauna kopen?

Voor veel mensen is de keuzen tussen een binnen- of buiten sauna een heus dilemma. Het is belangrijk om niet zomaar over één nacht ijs te gaan. De keuze tussen beide opties hangt vooral af van je persoonlijke smaak, de beschikbare ruimte en je budget. Naast de vele voordelen die een buitensauna te bieden heeft, zijn er ook enkele nadelen ten opzichte van een binnensauna:

  • Een buitensauna is duurder dan een binnensauna. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat binnenshuis de nodige elektriciteits- en watervoorzieningen al aanwezig zijn.
  • Het spreekt voor zich dat een sauna buiten betere thermische eigenschappen nodig heeft. De buitensauna moet koude, wind en water buiten houden. Ook dit zorgt voor een meerprijs.
  • Ondanks de aanwezige isolatie, heeft een sauna buiten meer stroom nodig om op temperatuur te komen. Daardoor vereist een buitensauna doorgaans ook een kachel met een groter vermogen (minimum 8 KW) dan een binnensauna.
  • In sommige gevallen zal je een vergunning nodig hebben om de sauna buiten te plaatsen. Dit hangt af van de oppervlakte van het bijgebouw. Informeer hierover bij je gemeente.

 

Buitensauna: prijs

De prijzen van een sauna buiten kunnen aanzienlijk variëren. De totaalprijs hangt namelijk van heel wat factoren af. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte, de gekozen afwerking, het type sauna en de moeilijkheidsgraad. Verder zijn prefab modellen vanzelfsprekend goedkoper dan een unieke buitensauna op maat van jouw project.

Over het algemeen mag je uitgaan van een prijs tussen de 2000 en 15000 euro. Een buitensauna bouwen? Via onze online offertepagina kun je prijsoffertes op maat ontvangen van vakmannen in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

buitensauna

 

Mogelijkheden: Finse sauna of infraroodsauna

Zoals gezegd, kan je opteren voor een Finse dan wel een infrarood buitensauna. De saunabeleving van beide types is behoorlijk verschillend. De temperatuur in een infraroodcabine bedraagt ‘slechts’ 45 à 65 graden, terwijl een Finse sauna opwarmt tot 80 à 100°C. Een infraroodcabine is daarom ook energiezuiniger dan een traditionele sauna. Bovendien hebben de stralers van een infraroodcabine een positief effect op de gezondheid (gewrichts- en spierpijn).
Lees hier meer over het verschil tussen een Finse sauna en een infraroodsauna.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs