Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Houten infraroodcabine: houtsoort kiezen

Infraroodcabines zijn te koop in verschillende houtsoorten. De meest gebruikte houtsoorten zijn vurenhout en cederhout. Maar ook andere houtsoorten zoals notenhout worden gebruikt. Cederhout is de meest populaire maar is ook een stuk duurder dan vuren hout.

 

Infraroodcabine in vuren hout

Dit is een van de goedkopere houtsoorten. Vuren hout wordt bij infrarood cabines voornamelijk toegepast bij de goedkopere enkelwandige modellen. Veelal worden deze in Oost Europa geproduceerd. Het nadeel van vuren hout is dat deze houtsoort nogal wat noesten en hars kan bevatten, afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Noord Europees vurenhout is het beste geschikt voor gebruik in een infrarood cabine.

 

Infraroodcabine in ceder (white cidar)

Voor dubbelwandige infrarood cabines van hoge kwaliteit wordt vaak ceder hout toegepast. Vaak gaat het om Hemlock (white cedar). Dit is een naaldhout soort uit het westen van de Verenigde Staten. De eigenschappen van dit hout lijken het meest op die van Oregon Pine. Hemlock is echter wat lichter van kleur. Dit hout is erg sterk en wordt niet alleen in sauna’s toegepast maar wordt ook wel gebruikt om kozijnen van te maken. Er komt geen hars uit, het splintert niet en het hout ruikt zeer aangenaam.

 

Infraroodcabine in ceder (red cidar)

Red cedar is licht roze van kleur. Het is net als white cedar afkomstig uit de westkust van Canada en de Verenigde Staten. Het is niet zo hard als Hemlock maar dat is voor toepassing in de sauna ook niet nodig. Red cedar is uiterst duurzaam, krimpt of zwelt niet en ruikt ook heerlijk fris. Daarbij heeft het hout een vrij open cel structuur waardoor het een perfect isolator vormt voor de wanden van een infrarood cabine.

 

houten infraroodcabine

 

Voordelen van ceder hout

* Ceder hout heeft van nature een schimmel- en bacterie dodende werking.

* Het hout krimpt niet, opwarmen en afkoelen van het hout in de sauna is dus geen probleem.

* Ceder hout bevat Geen noesten en geen hars.

* Het reflecteert de infrarood stralen goed waardoor de warmte goed gericht kan worden op het lichaam. Door de reflecterende eigenschappen wordt het hout niet zo warm waardoor je er prima op kan plaats nemen.

 

Candlenut infraroodcabines (noten)

Dit notenhout komt uit Indonesië. De eigenschappen lijken het meest op die van Red Cedar. Het is splintervrij en ruikt net als de overige houtsoorten erg aangenaam. Sommige mensen associëren de geur van dit hout met vanille.

 

Abachi

Deze Afrikaanse houtsoort vindt je wel eens terug in sauna schroten van bepaalde merken infrarood cabines. De kleur is zachtgeel en het hout heeft een prima isolerende werking. Het wordt ook nogal eens toegepast in saunabanken.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs