Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Sauna op maat

Een sauna op maat is ideaal voor je eigen momenten van welgekomen rust en ontspanning. Volledig op maat gemaakt en aangepast aan je voorkeuren, is een droom. Ontdek hier de mogelijkheden en de procedure voor het bestellen van een sauna op maat.

Sauna op maat plaatsen? Vraag hier gratis offertes op maat aan.

 

 

een op maat gemaakte sauna Waarom een op maat gemaakte sauna?

Veel mensen kiezen voor een sauna op maat om de volgende redenen:

  • Je kunt tot in detail zelf bepalen hoe de sauna eruit moet komen te zien.
  • Moderne vormgeving is mogelijk (design sauna).
  • De sauna kan perfect geïntegreerd worden in een bestaande wellnessruimte.
  • Afwijkende maten of schuine daken zijn geen probleem.

 

 

Prijs van een sauna op maat

De prijs van een sauna op maat is moeilijk in te schatten omdat deze afhankelijk is van: de houtsoort, de inrichting, afwerking, moeilijkheidsgraad van het project en de grootte van de sauna. Prijzen kunnen uiteenlopen van € 2000 voor de wat kleinere eenvoudige projecten tot € 15000 voor grote design sauna’s. Naast volledig maatwerk kun je bij veel aanbieders ook kiezen voor aanpassing van een standaard model sauna. Dat is vanzelfsprekend goedkoper dan een volledig op maat gemaakte sauna. Afhankelijk van de aanpassing betaal je dan € 200 tot € 500 bovenop de standaard prijs.

 

 

De diverse mogelijkheden bij het ontwerpen van je sauna

Wanneer je kiest voor een sauna op maat, dan zijn er een feite geen beperkingen en is alles mogelijk. Zeker wat betreft de maatvoering van de sauna. Daarbij maakt het niet uit of het om een kleine tweepersoons sauna gaat of om een professionele sauna geschikt voor tien personen. Ook de afwerking van de sauna kun je zelf bepalen. Wil je de natuurlijke uitstraling van een klassieke Finse sauna met veel hout als Hemlock of Red Cedar, afgewerkt met hardhouten saunabanken, of verkies je een strak vormgegeven cabine met moderne steenachtige materialen en glas? Met een sauna op maat zijn allerlei combinaties mogelijk waardoor je een wellnessruimte kunt laten maken die geheel is afgestemd op je wensen.

 

sauna op maat in moderne woning

 

 

Houtsoorten

Bij het kiezen van een sauna op maat is de houtsoort die wordt gebruikt voor de cabine en voor de banken één van de zaken waar je bij aanschaf op kunt letten. In traditionele Finse sauna’s maakt men meestal gebruik van het lichtbruin gekleurde Hemlock hout, dat net als andere sparrensoorten een aangename houtgeur verspreidt. Naast deze houtsoorten gebruikt men vaak Noord Amerikaanse houtsoorten als Oregon en Red Cedar. Voor de saunabanken is Abachi hout erg geschikt, dit is een licht gekleurde tropische hardhoutsoort afkomstig uit Afrika. Ook Espenhout (populierenhout) wordt voor de productie van saunabanken gebruikt.

 

Inrichting

Tot de basisinrichting van een sauna behoren onder andere: de saunabanken, verlichting en saunakachel. Het voordeel van een sauna op maat is dat je de positie en grootte van deze onderdelen zelf kunt bepalen. Hoe hoog moeten de rugleuningen komen, op welke positie het opstapbankje en hoeveel verdiepingen moeten er worden aangebracht? Dit zijn allemaal zaken waar je samen met de expert over van gedachten kunt wisselen. Denk ook aan eventuele glazen wanden of deuren aan de voorzijde. Wil je graag een moderne vormgeving in plaats van een klassieke styling zoals die van een Finse sauna? Kies dan voor een design sauna.

 

Design

Tegenwoordig zie je steeds meer sauna’s die niet klassiek maar modern vormgegeven zijn. Ze zijn afgewerkt met allerlei trendy materialen als natuursteen, glas en fineer. Deze sauna’s met strakke belijning worden volledig op maat geleverd en zijn goed te integreren in een moderne wellnessruimte. Je kunt bij deze sauna’s op maat kiezen uit een groot scala aan moderne materialen, kleuren en dessins. Design sauna’s kun je zien als een moderne interpretatie van de klassieke sauna. Heerlijk ontspannen in een moderne stijlvolle omgeving.

 

 

Sauna op maat kopen: werkwijze

Wil je een Finse sauna of een infrarood sauna op maat bij je thuis? Dan zal er eerst een sauna expert bij je langs komen. Hij inventariseert je wensen en om bekijkt de ruimte waar de sauna moet komen. De expert meet tijdens zijn bezoek deze ruimte nauwkeurig op. Hierna maakt hij een schets van de toekomstige sauna (saunaplan) zodat je je een beeld kunt vormen van hoe de sauna er uiteindelijk uit zal komen te zien. De expert zal het plan met je doornemen waarna er eventueel nog aanpassingen kunnen worden gedaan. Na akkoord kunnen de onderdelen van de sauna in de fabriek op maat worden gemaakt en kan de sauna op een afgesproken tijdstip bij je geplaatst worden.

 

Welke ruimte is geschikt voor een sauna?

Nagenoeg iedere ruimte binnen of buiten is geschikt voor een sauna, zeker wanneer je deze op maat laat maken. Schuine wanden, daken of de aanwezigheid van een venster is meestal geen probleem. De enige voorwaarde is dat de ruimte redelijk geventileerd is zodat de luchtstroming in de cabine op een natuurlijke manier kan plaatsvinden. Verder moet je de beschikking hebben over een stroomaansluiting. Voor de wat grotere cabines heb je hier in de regel twee (gecombineerde) of drie stroomgroepen voor nodig of krachtstroom. Een sauna kan zowel binnen als buiten (in een tuinhuis of onder een afdak) geplaatst worden.

 

 

Professionele sauna’s

Voor gebruik in professionele omgevingen zoals hotels, bed & breakfast en wellness centra, kiest men nagenoeg altijd voor maatwerk sauna’s. Deze sauna’s worden intensief gebruikt en moeten geschikt zijn voor meerdere personen. In professionele omgevingen worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de saunakachel en de kwaliteit van de materialen waarmee een sauna is ingericht. Met een sauna op maat kan men goed rekening houden met deze factoren en kan de sauna netjes geïntegreerd worden in een bestaande ruimte die dagelijks door veel mensen gebruikt wordt.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs