Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Infraroodcabine prijzen per houtsoort

De prijs van een infraroodcabine wordt voornamelijk bepaald door het formaat, de houtsoort en het type infraroodstraler. In dit artikel wegen we de pro’s en contra’s af van de verschillende houtsoorten en ontdek je de prijzen van infraroodcabines per houtsoort.

 
 

prijs infraroodcabine Infraroodcabine in vuurhout of cederhout?

Infraroodcabines worden meestal van vurenhout (hemlock) of cederhout (red cedar) gemaakt. Beide houtsoorten ruiken aangenaam en voldoen prima voor de afwerking van infraroodcabines.

Hoe dan ook is cederhout wat sterker en bevat het in tegenstelling tot vurenhout bijna geen knoesten. Het is ook goed bestand tegen vocht en kan daarom prima in een vochtige omgeving worden toegepast.

Red cedar is donkerder (roodbruine tint) dan vurenhout, wat een lichtgele gloed heeft. Cederhout is wel gemiddeld 25% à 30% duurder dan vurenhout.

 
 

Prijs infraroodcabine

De kosten voor het laten plaatsen van een infraroodcabine zijn afhankelijk van verschillende factoren, namelijk het type stralers dat in de cabine geïnstalleerd wordt, het formaat en de houtsoort waarin de infraroodsauna afgewerkt wordt.
 

Afmetingen infraroodcabinePrijs infraroodcabine in cederhoutPrijs infraroodcabine in vurenhout
110cm breed € 1.900 à €2.400€ 1.500 à €1.800
150cm breed € 2.800 à €3.200€ 2.200 à €2.600

1. Prijs infraroodcabine in cederhout

Cederhout is duurder dan vurenhout omdat het robuuster en vochtbestendiger is. Voor een tweepersoons infraroodcabine van 110cm breed betaal je gemiddeld €1900 à €2400. Voor een groter formaat van 150cm breed, geschikt voor 3 personen, kan je rekenen op een prijs tussen de €2800 en €3200.

Van plan om een infraroodcabine in cederhout te plaatsen en benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Raadpleeg onze online offertepagina voor meer informatie.
 

2. Prijs infraroodcabine in vurenhout

Een tweepersoons infrarood cabine uit vurenhout van 110cm breed kost gemiddeld €1500 à €1800. Voor deze prijs heb je een standaard infrarood cabine van goede kwaliteit met digitaal bedieningspaneel en radio. Wil je wat ruimer zitten, dan moet je rekenen op €200 extra voor een cabine met een breedte van 130cm. De kostprijs van een infraroodsauna in vurenhout van 150cm breed (3 personen) schommelt tussen de €2200 en €2600.

Van plan om een infraroodcabine in vurenhout te plaatsen en benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Raadpleeg onze online offertepagina voor meer informatie.
 
 

infraroodcabine prijzen
 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs