Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Nadelen infraroodcabine

Aan een infraroodcabine kleven in principe weinig nadelen. De nadelen die er aan zitten, zijn veelal van persoonlijke aard. Sommige mensen prefereren nu eenmaal een klassieke sauna boven een infraroodcabine of andersom. Dit heeft alles te maken met warmtebeleving:

 

Warmtebeleving

Niets is zo persoonlijk als warmtebeleving. Waar de ene persoon al gaat zweten in de zomer-schaduw, vindt de ander het maar frisjes. Warmtebeleving is een uiterst subjectieve aangelegenheid en wat de ene persoon als een nadeel ervaart, vindt de ander juist een voordeel. Ditzelfde principe geldt ook voor de saunabeleving.

 

Meer gerichte warmte tov traditionele sauna

Bij een infraroodcabine is de warmte meer gericht dan bij een Finse sauna. Sommige mensen vinden dat zeer prettig en zien het als een voordeel. Anderen prefereren de hete omgevingslucht van een klassieke sauna. Dit test je best van tevoren uit. Er bestaan ook infraroodcabines met een combinatie van sauna en infrarood. Zo haal je het beste van twee werelden in huis.

 

Luchtvochtigheid

In een infraroodsauna kun je de luchtvochtigheid niet regelen, dat kan wel in een Finse sauna door water op de kachel te gooien. Er zijn mensen die dit ideaal vinden en de hoge luchtvochtigheid die hierdoor ontstaat juist nastreven. Anderen ervaren dit als zeer onprettig en vinden het maar benauwd en verkiezen een normale luchtvochtigheid. Ook hier is uitproberen de boodschap.

 

Finse sauna of infraroodcabine?

Veel mensen die twijfelen over de aanschaf van een infraroodcabine, zoeken op internet naar informatie. Vaak raken ze verward door allerlei informatie die er te vinden is. Dit is logisch want er zijn nogal wat tegenstrijdige verhalen op dit gebied. Zeker wanneer het gaat om allerlei gezondheidsclaims. Twijfel je aan de aanschaf van een infraroodcabine? Ga dan eens gewoon een sauna bezoeken waar ze een infraroodcabine hebben of boek een luxe hotelkamer die inclusief infrarood sauna is. Je kunt dan op een leuke en ontspannende manier ervaren hoe zo’n infraroodcabine aanvoelt en of het iets voor je is.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs