Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Werking infraroodcabine

In een infrarood cabine wordt de lucht niet verwarmd, zoals bij een traditionele sauna, maar wordt de warmte door infrarode straling direct aan het lichaam afgegeven. In de cabine zitten elektrische infraroodstralers die zeer gericht warmte kunnen afgeven. Je kunt de werking het beste vergelijken met zonnebaden. De zon straalt namelijk ook infrarode straling uit waardoor je het lekker warm krijgt. In feite haal je het zonnetje in huis maar dan alleen de goede verwarmende stralen en niet de schadelijke ultraviolette stralen die je wel hebt bij zonnebanken.

 

Werking infraroodcabine De cabine

De cabine zelf wordt aangenaam warm (40° tot 65°C) Dit komt door de dubbele wanden van de sauna en het feit dat 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de sauna wordt gebruikt. 80% van de energie wordt aangewend om het lichaam te verwarmen. Een infrarood sauna ziet er hetzelfde uit als een klassieke sauna maar in principe kunnen de stralers ook werken zonder cabine. Je kunt in een infraroodcabine de deur ook rustig open zetten, mocht je het te warm vinden. De straling blijft zijn werk toch doen. Het is ook mogelijk om de temperatuur lager in te stellen.

 

 

 

Korte en lange golven

Er zijn verschillende soorten infrarood cabines op de markt. De belangrijkste verschillen hebben te maken met de houtsoort van de cabine en de golflengte van de infraroodstralen die gebruikt worden. Ieder golflengte heeft zo zijn eigen toepassingen. Korte golf stralers kunnen het best gebruikt worden bij medische klachten (zoals reuma). Dat heeft te maken met de diepe doordringing in het lichaam van de stralen. Lange golf stralers zijn in het algemeen beter geschikt om lekker bij te relaxen. Daarnaast zijn er ook nog midden golf stralers en allerlei combinaties mogelijk tussen de verschillende typen. Meer informatie lees je in het artikel ‘Gezondheid en infraroodstralen‘.

 

Samenvattend:

Een infraroodcabine verwarmt door middel van infraroodstralen je lichaam. Hoe snel dit gaat en op wat voor manier, hangt af van het type straling. In een infraroodcabine wordt het ook warm (40°C tot 60°C) maar niet zo warm als in een klassieke sauna (90°C-100°C).

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs