Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Infrarood-cabine.be
banner image

Infrarood sauna

Gezond relaxen na een drukke werkdag? Het kan met een infrarood sauna (ook infraroodcabine genoemd). Zo’n infrarood sauna zorgt voor een helende stralingswarmte, is makkelijk in gebruik en heeft een laag energieverbruik. Maar kies je nu best voor een infrarood sauna op maat of voor een standaard model? We zetten beide opties op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
OPTIE 1: infrarood sauna op maat
OPTIE 2: standaard infrarood sauna
CONCLUSIE: welke infrarood sauna kiezen?

 

 

Waarom kiezen voor een infrarood sauna?

In tegenstelling tot een klassieke Finse sauna verwarmt een infrarood sauna niet de lucht, maar rechtstreeks het lichaam. Naast die aangename infrarode stralingswarmte (vergelijkbaar met de zon) zijn er ook nog de volgende infrarood sauna voordelen:

 • Aangename temperatuur: de temperatuur in een infrarood sauna bedraagt slechts 40 à 50 °C. Dat is voor veel mensen comfortabeler dan de hete temperaturen in een klassieke sauna (70 à 90 °C).
 • Snelle opwarmtijd: snel een verkwikkende saunabeurt inlassen kan perfect met een infraroodcabine. Op amper 15 min. is de gewenste temperatuur bereikt. Bij een Finse sauna duurt dat ongeveer 45 min.
 • Goed voor de gezondheid: een infrarood sauna is erg gezond. De infraroodstralers werken diep in op de spieren en gewrichten, ze stimuleren de bloedsomloop, … Ideaal voor mensen met reuma of rugklachten, sporters, enz.
 • Laag energieverbruik: infrarood sauna’s sluit je gewoon aan op het stopcontact. Daardoor verbruiken ze veel minder elektriciteit dan traditionele sauna’s (waarvoor vaak een aparte stroomkring nodig is).
 • Compact en vlot te plaatsen: een infraroodcabine is doorgaans veel compacter dan een Finse sauna. Voor een maximale dieptewerking van de infraroodstralers op de huid zit je namelijk beter recht in plaats van te liggen. Door die kleinere omvang is een infrarood sauna thuis ook vlot te plaatsen.

TIP: een wellness-expert geeft je graag advies over de mogelijkheden op maat van jouw situatie en wensen. Ontvang gratis voorstellen op maat bij experten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

OPTIE 1: infrarood sauna op maat

infrarood sauna

Net als een Finse sauna kan je ook een infrarood sauna op maat laten maken. Zo heb je een volledige keuzevrijheid op vlak van afmetingen, inrichting, design, … Naast een infraroodcabine op maat van je wensen en de locatie ben je ook zeker van hoogwaardige materialen (hout, glas, …) en infraroodstralers.

 

Mogelijkheden infrarood sauna op maat

Een infrarood sauna op maat laten ontwerpen is uiteraard duurder dan een standaard infrarood sauna kopen. Tegenover die meerprijs staat natuurlijk wel een infraroodcabine op maat van je beschikbare ruimte, interieur en persoonlijke wensen en comfort. Zo zijn er onbeperkte mogelijkheden op vlak van:

 • Afmetingen: wil je eerder een infrarood sauna voor 2 personen, een 1 persoons infrarood sauna, …? Jij bepaalt de omvang van je infraroodcabine. Een wellness-expert kan je sauna ontwerpen op maat van de locatie van jouw keuze. Waarom niet je berging omtoveren tot een infrarood sauna? Of je sauna integreren in je bestaande badkamer of onder een schuin dak? Met een infrarood sauna op maat kan het allemaal.
 • Stijl: een infrarood sauna vormt 1 harmonieus geheel met de rest van je interieur. Heeft je woning een landelijke stijl of hou je eerder van strak en modern? Jij kiest zelf de uitstraling van je infrarood sauna.
 • Inrichting en afwerking: wil je een specifiek design voor de zitbanken of de deur van je infrarood sauna? Wil je naast hout ook werken met andere materialen als natuursteen en glas? Welke soort sfeerverlichting draagt jouw voorkeur weg? Je kan het allemaal bespreken met je wellness-expert.
 • Houtsoorten: er bestaan verschillende houtsoorten voor infrarood sauna’s, elk met hun eigen kenmerken en prijs. Je kan kiezen voor het lichtbruine Hemlock hout, maar ook voor het lichtroze Red Cedar (goed bestand tegen vocht). Ook notenhout en tropisch hardhout komen vaak voor.
 • Infraroodstralers: een wellness-expert kiest samen met jou de beste soort infrarood stralers en het vereiste aantal, afgestemd op jouw specifieke wensen. Ga je voor full spectrum stralers (mix van korte golf, midden golf en lange golf) die diep inwerken op het lichaam? Of voor lange golf stralers die vooral warmte afgeven? Of voor een combinatie van beide? Een expert geeft je graag advies op maat.

 

Laat je adviseren door verschillende wellness-experts

Wil je een goed beeld van de mogelijkheden voor jouw infrarood sauna op maat? Laat je dan adviseren door verschillende wellness-experts. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook materialen, designs, infraroodstralers, … vergelijken. Bovendien bieden niet alle installateurs dezelfde uitvoeringen aan. Zo kan het dat bepaalde experts sommige houtsoorten, stralers, … niet aanbieden en andere wel. Het loont dus om goed te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

TIP: wil je graag voorstellen en prijzen voor jouw gedroomde infrarood sauna aanvragen bij experts actief in je buurt? Dat kan snel, eenvoudig en volledig gratis via onze offerteservice.

 

 

Voor- en nadelen infrarood sauna op maat (vs. standaard)

Naast een infrarood sauna op maat kan je ook een standaard infrarood sauna kopen. Wat zijn de voor- en nadelen van maatwerk ten opzichte van standaard modellen? Een kort overzicht:

 

Voordelen infrarood sauna op maat (vs. standaard)

 • Onbeperkte keuzevrijheid qua afmetingen, inrichting, …
 • Volledig op maat van de beschikbare ruimte en het interieur
 • Kwalitatievere materialen
 • Langere levensduur

 

Nadelen infrarood sauna op maat (vs. standaard)

 • Hogere kostprijs
 • Complexere plaatsing

 

 

Prijs infrarood sauna op maat

De kostprijs van een infrarood sauna op maat hangt vooral af van de afmetingen, gebruikte materialen, afwerking, … Zo starten de prijzen voor een kleine, eenvoudig afgewerkte infrarood sauna op maat (1 persoons) vanaf 4.000 euro, incl. btw en plaatsing.  Gaat het om een grote en luxueuze infrarood sauna op maat (bv. duurder hout en glas, designbanken, …)? Dan mag je rekenen op een infrarood sauna prijs van 10.000 à 15.000 euro, incl. btw en plaatsing.

TIP: benieuwd naar de uiteindelijke kostprijs voor de infrarood sauna van jouw dromen? Vraag dan gratis verschillende offertes aan bij 2 à 3 wellness-experts actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, materialen, designs, werkwijzen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 


OPTIE 2: standaard infrarood sauna

infrarood sauna kopen

Naast een op maat gemaakte infrarood sauna kan je natuurlijk ook een standaard infrarood sauna kopen. Die modellen zijn goedkoper, maar je bent wel beperkt in keuze wat betreft de afmetingen, materialen, inrichting, … Je bent namelijk beperkt tot het aanbod van bepaalde fabrikanten.

 

Mogelijkheden standaard infrarood sauna

Bij standaard infrarood sauna’s kan je kiezen voor 2 soorten modellen, afhankelijk van het budget dat je wil besteden. Een kort overzicht:

 

1. Budgetvriendelijke infrarood sauna (minder kwalitatief)

Er bestaan erg budgetvriendelijke standaard infrarood sauna’s. Deze modellen vind je ook vaak in doe-het-zelf-zaken en grote webshops. Tegenover de lage kostprijs staat wel een minder lange levensduur vanwege de minder kwalitatieve infraroodstralers, minder duurzame houtsoorten, … Uiteraard gaat het ook om basic modellen met een beperkte keuze qua afmetingen, inrichting en extra opties.

Prijs: vanaf 1.000 euro (incl. btw en excl. plaatsing) voor een 1 persoons infrarood sauna en vanaf 1.500 euro (incl. btw en excl. plaatsing) voor een 2 persoons infrarood sauna

 

2. Infrarood sauna van een kwaliteitsmerk

Je kan ook een hoogwaardige standaard infrarood sauna kopen van een kwaliteitsmerk (bv. infrarood sauna van Health Mate). Ook hier is de keuzevrijheid beperkter in vergelijking met maatwerk, maar de materialen en infraroodstralers zijn van een betere kwaliteit en het energieverbruik ligt lager dan bij budgetmodellen. Bovendien kan je deze infraroodcabines uitbreiden met extra accessoires (licht- en aromatherapie, ergonomische rugsteunen, spiegelglas, …). Fabrikanten van dergelijke infrarood sauna’s bieden vaak ook een langere garantie aan.

Prijs: vanaf 3.500 euro (incl. btw en plaatsing) voor een 1 persoons infrarood sauna en vanaf 5.000 euro (incl. btw en plaatsing) voor een 2 persoons infrarood sauna

 

Laat je adviseren door verschillende wellness-experts

Wil je investeren in een standaard sauna met infraroodwerking? Contacteer dan verschillende wellness-experten actief in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op de mogelijkheden qua prijzen, uitvoeringen, designs, … en kan je ze ook gericht vergelijken. Bovendien geven deze specialisten je advies op maat en zorgen ze (indien gewenst) ook voor de plaatsing van je infrarood sauna.

TIP: ontvang gratis voorstellen op maat bij wellness-experten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Voor- en nadelen standaard infrarood sauna (vs. op maat)

Naast een standaard sauna met infraroodstraling kan je ook een infraroodcabine op maat laten ontwerpen. Wat zijn nu de voor- en nadelen van standaard modellen ten opzichte van maatwerk? Een kort overzicht:

 

Voordelen standaard infrarood sauna (vs. op maat)

 • Lagere kostprijs
 • Vlottere plaatsing

 

Nadelen standaard infrarood sauna (vs. op maat)

 • Beperktere keuze qua afmetingen, inrichting, …
 • Niet volledig op maat van de beschikbare ruimte en het interieur
 • Minder kwalitatieve materialen (afhankelijk van het soort model)
 • Minder lange levensduur (afhankelijk van het soort model)

 

 

Prijs standaard infrarood sauna

Ook bij een standaard sauna met infraroodwerking hangt de kostprijs vooral af van de afmetingen, gebruikte materialen, extra opties, … Een eenvoudig budgetmodel van een infrarood sauna (1 persoons) kan je al krijgen vanaf 1.000 euro (incl. btw en excl. plaatsing). Ga je liever voor een kwalitatievere 1 persoons infrarood sauna met hoogwaardigere stralers en houtsoorten? Dan mag je rekenen op een infrarood sauna prijs vanaf 3.500 euro (incl. btw en plaatsing). Liever een kwalitatieve infrarood sauna voor 2 personen of meer? Dan beginnen de prijzen vanaf 5.000 euro (incl. btw en plaatsing).

TIP: deze prijzen kunnen verschillen van specialist tot specialist. Wil je snel en gericht kosten, maar ook uitvoeringen, adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 wellness-experten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 


CONCLUSIE: welke infrarood sauna kiezen?

Wat is voor jou de beste infrarood sauna? Een infraroodcabine die volledig op maat gemaakt is of eerder een standaard cabine (budgetmodel of kwalitatiever)? Die keuze hangt onder meer af van:

 • Budget: is je budget beperkt? Dan kan je al genieten van een budgetvriendelijke standaard infrarood sauna vanaf 1.000 euro, incl. btw en excl. plaatsing (1 persoons). Heb je meer budget? Dan kan je ook kiezen voor een hoogwaardig standaard model vanaf 3.500 euro (1 persoon) of een infrarood sauna op maat vanaf 4.000 euro (1 persoons), beide incl. btw en plaatsing.
 • Specifieke wensen: heb je een bepaalde zitbank voor ogen? Of wil je ook genieten van kleurentherapie en aromaverdampers in je infrarood sauna? Bij dergelijke persoonlijke wensen kies je beter voor een kwalitatiever standaard model of een infrarood sauna op maat. Bij die laatste optie zijn de keuzemogelijkheden het grootst.
 • Beschikbare ruimte: heb je nog voldoende ruimte in je badkamer? Dan kan je eenvoudig een standaard infrarood sauna (laten) plaatsen. Wil je eerder een berging ombouwen tot een infrarood sauna en gaat het om afwijkende maten? Dan moet je eerder voor maatwerk kiezen.
 • Binnen of buiten: wil je een infrarood sauna buiten? Dan kom je uit bij een kwalitatief standaard model (bv. de typische ‘barrel’-sauna met de vorm van een ton), maar eventueel kan je ook een infrarood sauna voor buiten op maat laten maken. Wil je een infraroodcabine voor binnen? Dan kan je ook nog voor een goedkoper budgetmodel kiezen. Vraag naar de mogelijkheden bij een wellness-expert.

 

Vergelijken loont! Schakel een professionele wellness-expert in!

Of je nu kiest voor een standaard infrarood sauna of maatwerk, je werkt best samen met een professionele wellness-specialist. Zo krijg je een beter zicht op de verschillende mogelijkheden voor jouw infraroodcabine en kan je een doordachte keuze maken. Naast advies op maat zorgt zo’n expert, indien gewenst, ook voor een correcte plaatsing van je gedroomde infrarood sauna. Je kan gratis offertes op maat aanvragen bij specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs